A Sztori

Játékfelhívás A Sztori 2023-2024-es évadára

Az egri Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár az Informatikai és Könyvtári Szövetség és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával meghirdeti A Sztori elnevezésű országos online olvasásnépszerűsítő csapatjátékát.

Játékunk célcsoportja az alábbi korosztályok:

  • Junior korosztály (10 - 14 évesek)

  • Tini korosztály ( 14- 19 évesek)

  • Fiatal felnőttek ( 20-35 évesek)

  • Család kategória ( minimum 1 felnőtt, 1 gyermek)

  • Felnőtt korosztály ( 35 éves kortól)

A csapatok minimum 2, maximum 5 fővel jelentkezhetnek a játékra.

Egy tematikusan válogatott olvasmány listából, a Könyvválasztóból  ( amit megtalálsz a menüpontok között a nyitó oldalon ) jelölheted meg azokat a történeteket,  amelyekhez könyvajánlót írtok, illetve havonta egy-egy kreatív feladat elkészítése is rátok vár.

A Könyvválasztó aktuális listája  2023.október 8-tól lesz elérhető az oldal tetején található menüpontban.

Az elmúlt évek legizgalmasabb kreatív feladatai közé tartozott a könyvtrailer készítés, borító újratervezés, könyves térképrajzolás, montázskészítés, vagy akár a csapatok saját magukat is beleírhatták választott könyvükbe.

A fordulók között Kis Könyves Kalandozásokban is részt vesznek a játékosok, illetve a Grátisz játékban extra pontokért folyik a küzdelem.

A kihívás végén a különböző kategóriák nyerteseit értékes könyvcsomagokkal jutalmazzuk, illetve a legjobb kreatív feladatot és könyvajánlót elkészítő csapatok különdíjban részesülnek, amely jutalmak a 2024 áprilisában tartandó ünnepi Záró Ceremónián kerülnek átadásra.

A Sztori lehetőség találkozni a könyvekkel, az olvasmány élményével, egymással, a könyvtárral.

Lehetőség találkozásokra, új barátságok születésére, világmegváltó beszélgetésekre, illetve a könyvek megismerésén túl egymás és önmagunk felfedezésére.

Legyetek részesei a történetnek! A Sztori Ti vagytok!

A játék 2023. október 8-án a regisztrációs időszakkal veszi kezdetét és 2024. március végéig tart.

Regisztrációs időszak: 2023. október 8. - 2023. október 22.