A Sztori

Az egri Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár az Informatikai és Könyvtári Szövetség és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával meghirdeti az országos olvasásnépszerűsítő akció legújabb évadát.

Történetek.

Megnevettetnek, elgondolkodtatnak, megríkatnak. Határtalan utazások téren és időn keresztül. Az egyetlen olyan utazási forma amihez nem kell jármű, útlevél, bőrönd. Csak mi kellünk hozzá, és egy jó könyv.

Az olvasmányokat ezúttal mi szolgáltatjuk, amelyeket hónapról-hónapra a Könyvválasztóból tudtok kiválasztani. Az idei évadban összesen 210 könyvből van lehetőség fordulónként kiválasztanai azt az egyet, amelyhez egy könyvajánló és egy kreatív feladat készül.

Történetek.

Inspirálnak, ellazítanak, szomorú leszel, vagy eufóriában lebegsz, esetleg frászt kapsz tőlük.

Szerencsés esetben tudtok beszélni róla, meg tudjátok osztani élményeiteket egymással. Élményeket amelyek nem ebben a dimenzóban zajlanak. Ebben a dimenzóban Ti léteztek, a könyv, az olvasás.

A Sztori játékunkban mindannyian részesei lehetünk a történetnek, mert a  A Sztori Ti vagytok!

Amennyiben szerettek játszani, imádjátok a kreatív kihívásokat, nem riadtok vissza a csapatmunkától, akkor 2022. október 9- tól 2023. április elejéig tartsatok velünk!

 

Miről is szól A Sztori?

Egy tematikusan válogatott olvasmány listából, a Könyvválasztóból  ( amit megtalálsz a menüpontok között a nyitó oldalon ) jelölheted meg azokat a történeteket,  amelyekhez könyvajánlót írtok, illetve havonta egy-egy kreatív feladat elkészítése is rátok vár. A Könyvválasztó aktuális listája  2023.október 8-tól lesz elérhető az oldal tetején található menüpontban.

A játék egyik legfontosabb szabálya, hogy a hat forduló során minden egyes könyves csoportból választani kell egy könyvet, ezt tetszőleges sorrendben tehetik meg a csapatok.

 A legfontosabb, hogy fordulóként tetszőleges sorrendben haladhattok a Könyvválasztóban, a lényeg, hogy kétszer ne válasszatok ugyanabból a műfajból.


Minimum 2, de maximum 5 fős csapatok jelentkezését várjuk az alábbi korosztályok részéről.

  • Junior korosztály (10 - 14 évesek)

  • Tini korosztály ( 14- 19 évesek)

  • Fiatal felnőttek ( 19-35 évesek)

  • Család kategória ( minimum 1 felnőtt, 1 gyermek)

  • Felnőtt korosztály ( 35 éves kortól)

2024-ben a győztes csapatok kategóriánként értékes könyvcsomagokkal és rengeteg élménnyel lesznek gazdagabbak.
 

A csapatok jelentkezését határon innen és túlról is várjuk.

Regisztráció a játékra:

2023. október 8 - 2023. október 22.

A Záró Ceremónia pontos időpontjáról és helyszínéről 2024. március végén értesítünk!